Sunday, August 9, 2009

SMK PUCHONG UTAMA...camp

me n abg wan
uncle syukri n abg wan
the dukun degawan indon mari..hahaha
aku,syazwan,kak lisa n abg aboy di makeoverkan
ni la aku selepas di makeoverkan...hahaha
dorg kena ckp 'we love u pokok,we want u so much'
buat bulatan dimana aku berdiri..hehehe
abg ijaltgh main game...chelsea fan 2
PRS SMK PUCHONG UTAMA


assalamualaikum...
setelah 3 hari diculik oleh ACR(alam cendana resources) untuk bercamping di bukit cerakah,akhirnya aku dilepaskan jugak pada..hahahaha
xdela, aku ikut kem smk puchong utama...kem PRS....k,la aku cite la pengalaman kat sana
......

First day camp...
mcm biasa la camp sek ni start hari jumaat, so aku sampai kat bukit cerakah 2 dalam pkul 3.15 la..aku lambat ckit coz setel hal kat poli dulu..(sebenarnya hal poli 2 abis awal,aku malas nak dtg awal sbb malas nak setting barang camp,hehehhee), tp bila aku sampai satu barang pun x setting lagi, hampeh betul...rosak plan aku.hahahah..tp xpe bdk2 prs ni x ramai 40 org je..so setting barang kejap je..tgh2 setting barang n dah start masak, dtg pulak bdk2 UITM, dorg kata dorg dah booking tmpt 2...mybe betul kot..so dgn hati yg berat aku n abg ijal bagi la tmpat 2 kat bdk2 UITM 2....dah la nak pindah barang satu hal,,rezeki bdk2 UITM rela nak tlg angkat, ringan beban kitorg..hehehehe..pas2 abg wan masak nasi ayam..fuh sedap siot walaupun ayam 2 beli kat tesco...hahahaha..tp yg laing kitorg masak la..around pkul 4 bdk2 PRS 2 sampai..so uncle syukri 2gas dia sebagai kem komanden bg penerang la pasal kem ni..aku malas nak jadi faci sbb penat la handle bdk2 tp jd urusetia lg best ramai kwn2 aku kat belakang 2..hahahah..beruk2 yg mengacau je..dlm pkul 5, bdk2 start pasang khemah..mcm2 ragam aku tgk,,ada yg x reti pasang,hahaha...dah abis tlg dorg pasang khemah, aku ingat nak g sembahyang asar la, tgh2 nak g surau bapak beruk 2 kejar aku,siot betul...terbantut aku nak g sembahyang kat surau..last2 aku sembahyang kat chalet je...so lps bdk sembahyang magrib, dorg makan pas2 sembahyang isyak then acara ice breaking la..hehehe..abg wan seperti biasa dengan lawaknya,mimik muka n gaya dia..sumpah korg tgk dia pun gelak..hahha..aku x ikut sgt coz nak setelkan minum malam bdk2....aku sempat iku chicken dance je...tp aku x kisah dah biasa buat pun...pas2 dorg tdo..lupa plak wak2 aku tgh lepak2 kat chalet ngan syazwan n uncle syukri, aku x perasan la kaki aku kena gigit pacat..lepas aku golek2 ckit pacat 2 tertanggal..pas2 uncle amik pacat 2 nak bg kat syazwan..menggelupur cuak dia..hahaha..nak pecah perut aku gelak tgk gelagat dia..hahahahah...wan2...

2nd day
aku kena bgn awal nak tlg abg wan masak..dah semangt ni sekali abg wan sampai lambat da..hahahah....so aku ikut dorg wat senaman pagi jap..dlm 10 minit senaman abg wan sampai..so cepat2 la aku n abg wan memasak untuk dorg...lepas dorg sarpan pagi, dorg g wat jungle tracking..sekali lagi aku x ikut..sedih 2..hahah..xdela aku dah puas jungle tracking kat bukit cerakah ni...so kerja aku menyiang ikan la sbb abg wan nak masak sweet sour..pergh!!! sedap 2 wa cakap lu..hahaha..klau korg mkn, jilat siot pinggan 2..hahaha...so dorg abis dlm pkul 11.30..ada bdk ni nama dia wong, dia kena gigit lintah..besar 2..aku rasa klau bdk pempuan yg kena mau menjerit, x pun pengsan jap...hahaha.tp mmg besar lintah 2..uncle syukri pe lg menyakat si syazwan la..berlari kaw2 sbb xnak kena ngan uncle...hahaha i2 pun uncle cite kat aku la..lepas 2 dorg makan tgh hari..ramai 2 puji masakan abg wan..kan aku dah kata,,sedap....hehehe..lepas sembahyang zohor dorg ada komunikasi berkesan..aku x ikut gak sbb nak setelkan mkn malam dorg..part yg x best..beruk2 2 dtg plak..jenuh aku nak menghalau..dah la dtg berkelompok..tp abg ijal baling mercun bola..lari sume beruk2 2..hahaha..lepas asar ada game explorace..aku paling ske game ni..ni la time aku nak pekenakan bdk2 2..hahaha.,ada 4 checkpoint..first abg aboy,2nd aku,3rd kak lisa n 4frt si syazwan...mcm2 faci2 lain bg denda kat dorg klau dorg nak tandatgn kitorg..hahaha..tp aku punya denda la dorg paling x ske..aku bg 2 denda,,first dorg kena wat bulatan panjang dari bangku kat mana aku berdiri n habis wat bulatan 2 pun kat aku..(tgk gambar la)..tension dorg ngan aku..hahaha..kena bukak tali kasut la,stokin la n mcm2 lg nak sambung wat bulatan..hahaha..kesian aku tgk dorg tp denda ttp denda...kejam dowh aku..2nd denda aku suruh dorg goyng pokok besar 2 sampai ada daun jatuh..hahaha..tp last group aku suh dorg ckp "we love u pokok,we want u so much"..hahahaha..tamat je game 2..sesi dorg balas dendam kat faci2 termasuk aku..kitorg kena make over dgn brg2 yg dorg amik...fuh aku kena makeup mcm pempuan..dah la sarung baju pempuan yg saiz s..aku saiz L..sendat la baju 2...nnt tgk gambar..aduh,,pas2 kena wat cat walk pulak...tp aku selamba je..kena la sporting ckit..hahahah,,happy giler..pa2 dorg mandi,solat maghrib,makan n solat isyak..mlm 2 dorg makan ayam masak kari...sedap gak 2..dah la kuah dia pekat...slurp!!!!!!! hahaha..next game kembara minda...hahaha..2gas aku jd pengacau la..aku wat2 record dorg punya geng..tgh2 record 2 aku tiup lilin dorg..pergh, dorg tension giler ngan aku..pas2 abg wan suh dorg culik aku n bwk kat abg wan..lupak lak,abg wan sebagai dukun degawan dlm stail indon plak kali ni..hahaha..pas2 aku kena ikat kat tiang 2..siot tol..hahahaha..ala kejap je kena ikat..pas abis game 2 dorg minum malam n acara kemuncak..jeng2...kembara malam..ya i2 dia,aku tgk mcm2 gaya bila dorg terkezut dgn syazwan sebagai an2 malam 2..hahahah..menangis,menjerit2,n pengsan pun ada,,,mmg xleh blah...pape pun aku puji dorg sbb berani walaupun dlm takut...habis dlm pkul 1.30..

3rd day..
hari last mcm biasa la,,dorg senaman,sarapan n kemas khemah masing2, pas2 dorg g berenang kat swimming pool...aku n abg wan memasak kat dpur..kitorg msak ayam kurma...dlm pkul 11,dorg start persembahan dorg...persembahan la paling malas aku nak tgk n nak join...hehehe..boring siot..around pkul 12 dorg mkn then pkul 12.40 sesi penyampaian hadiah..peserta lelaki terbaik disandang oleh tok batin..aku lupa plak nama dia..hahaha,n peserta perempuan terbaik disandang oleh syera..last but not least graoup terbaik disandang oleh group hang tuah..tahniah2...pas2 salam2 ngan dorg..ada yg nangis tp aku bnyk gelak je tgk dorg..hahaha.....kitorg escort dorg sampai kat bus..pas2 tata time

abis je acara last td kitorg pun packing n blah dlm pkul 2.15..sory la klau cite mcm karangan..hehehe..dah pengalaman 3 hari beb..tired but enjoy..so 2 je kot..da...

Labels:

4 Comments:

Blogger nadie said...

abg syaher mmg nkal!
haha

August 11, 2009 at 9:44 PM  
Blogger syaheer said...

apa plak nakal...
korg lg nakal..hhahah

August 11, 2009 at 11:51 PM  
Blogger Gigih said...

abg abg abg jgak gedik.HAHA:D

August 15, 2009 at 7:06 PM  
Blogger syaheer said...

pergh!!!!
asal abg yg kena gedik plak
korg yg gedik
hahaha

August 16, 2009 at 11:16 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home