Friday, January 15, 2010

FiRsT dAy...

Aku ingat nak update tiap2 hari..yela nak cerita tentang praktikl ni..x sempat kot..lepas balik bantai tdo kot..ahaha..

so first day aku nak masuk training,kena bangun awal la..selama tiga mggu aku tdo pkul 3 pagi..tup2 dah nak kena tdo awal..mmg ssah kot..tp kena paksa diri..huhuhu..aku bgn la 6.15 pagi..mandi,semayang n sarapan pagi..ngantok gilar pulak..rasa nak belasah tdo lg je..hahaha

Aku gerak ngan ayah aku sbb dia pun keja kat sana tp AIROD la..ada beza ckit..bila sampai je aku g la kat pak guard 2..aku bg surat tawaran 2..tp pak guard 2 xnak bg aku masuk..bila ayah aku 2njuk muka je..ni anak mika,hahaa..baru bleh lepas...so aku tggu la membe aku sorg lagi..sementara tggu 2..aku berkenalan la ngan org2 kat c 2..mana leh sombongkan??kena la bertegur sapa...klau x mcmna nak berkomunikasi..so aku kenal ngan abg khalid..dia pun org baru gak..sembang2 la ckit..

membe aku dah sampai so kitorg terus masuk ofis jumpa ngan HR..PN NITA..so sementara tggu dia proses kitorg tggu la dlm 15 minit..pas2 sampai la supervisor yg nama gelarannya pak din..dia bwak la kitorg round2 kawasan sekitar.,..bnyk tmpt aku melawat..mmg best n excited ckit la..hahah..

lepas 2 aku terus g kat tmpt compressor..sembang2 ngan abg nuar...mula2 aku kekok la nak tegur org tp aku ni jenis bersembang ckit..so not bad la,,dpt bersembang n berkenalan org2 kat c2..membe aku sorg ni senyap je..x best la, x kenal org...huhuh

bila pk2 balik,mcm aku g kem je..berkenalan ngan budak2 sek..tp time bg makan je la..pas2 budak2 2 aku kerjakan time explorace...hahaha..jahat akukan..yela i2 je activity yg aku dpt berkenalan..lain aku kat dapur..hahaha..patut la budak2 kauta aku sombong..bukan sombong cuma masa x mengizinkan..huhh..stop2..aku nak cite aku praktikal la..ahaha

aku kena catit la apa yg aku wat ari 2 sbb buku laporan aku kena update setiap hari..2 yg aku maleh..bak kata membe aku(kau maleh tp aku x maleh..ahahha..satu tabiat pekerja kat situ ialah???bleh teka x??huhuhu..sdorg ni masuk lambat tp nak balik awal..uhuhuh.punch card lambat..tp bila dekat pkul 5 semua dah ready nak balikk...aku sure ramai pekerja kat malaysia ni mcm ni gak..termasuk la aku..cuma aku dtg awal je..huhuhu

i2 la cite aku ntuk first day pada hari isnin..aku aku blaja sebolehnya2 tentang aircraft ni..fun as always..huhuhu

1 Comments:

Blogger princessFZ said...

eh fara x eh.
fara masuk awal,balik lmbat.
tgk laa wahai abg syaheer,
baguskan fara?
hehehe :D

and,org kata abg sombong?
eh? xpon..
bnyak ckp ada laa.
hee :p

January 18, 2010 at 3:31 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home